WFRGENT NV

Home » Diensten » Speciale testen

Brandonderzoek, simulaties en experimentele proefopstellingen

E-mail Afdrukken PDF

Brand brengt een interactie van ingewikkelde fysische en chemische fenomenen met zich mee die constant wijzigen in de tijd. Brandonderzoek vereist dus een diepgaande kennis van het gedrag van materialen, systemen en constructies tijdens een brand, evenals een goed inzicht van de invloed van ventilatievoorwaarden en de verspreiding van warme rookgassen.

Om het 'brandgedrag' te bepalen, beschikt WFRGENT nv over een breed gamma proefuitrustingen om enerzijds de reactie bij brand te bepalen van materialen en systemen en anderzijds om de brandweerstand te testen van constructies volgens een brede verscheidenheid van zowel nationale als internationale normen. WFRGENT nv kan echter eveneens niet-gestandaardiseerde experimenten op reële grootte uitvoeren en dit op elk voorwerp, gaande van elektrische componenten tot constructies van 1000 m². De resultaten van deze experimenten worden vaak gecombineerd met de resultaten van numerieke simulaties om het aantal proeven te verminderen of om de proefresultaten te extrapoleren.

Deze dienst wordt voornamelijk aangeboden aan personen en organisaties die het brandrisico in bestaande of geplande bouwconstructies en vervoermiddelen willen evalueren. Het helpt eveneens bij het vinden van antwoorden in gevallen waar een brand mensenlevens heeft gekost, zware financiële verliezen heeft veroorzaakt of personen en/of organisaties in gevaar heeft gebracht.

Voor de numerieke simulaties maakt WFRGENT nv  gebruik van zowel binnenshuis als extern ontworpen softwarepakketten. Voor de simulatie van de verspreiding van rook en warme gassen, gebruikt WFRGENT nv speciaal ontwikkelde CFD-pakketten. Voor complexe problemen, werkt WFRGENT nv – als een spin-off organisatie van Universiteit Gent – samen met specialisten van de Universiteit Gent en het Von Karman Instituut.

Eerdere projecten behandelden aspecten van brandveiligheid in kernenergieinstallaties, parkings, gezinswoningen, enz. alsook brandonderzoek in België en het buitenland (Switel,'De Punt', Schiphol, ...).

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

speciale-testen-1
speciale-testen-2
speciale-testen-3
speciale-testen-4