WFRGENT NV

Home » Nieuws & Events » Bedrijfsnieuws » FIREFORUM AWARDS 2011

FIREFORUM AWARDS 2011

E-mail Afdrukken PDF
profProfessor Paul Vandevelde, hoogleraar aan de Universiteit Gent, mocht op de Fireforum Awards de Award ontvangen voor ‘Life Time Achievement’ ter gelegenheid van de eerste editie van de Fireforum Awards. Deze award is een erkenning voor zijn bijdrage in het bevorderen van het concept van 'Fire Safety Engineering'.
 

In aanvulling op deze award, werden zeven andere awards uitgereikt tijdens de avond:

  • Brandweer vrijwilligerskorps: Brandweer Zelzate
  • Brandweer gemengd korps: Brandweer Beveren
  • Brandweer beroepskorps: Brandweer Antwerpen
  • Wetenschap & Technologie/ gebouw: A2RC Architects
  • Wetenschap & Technologie/ eindwerk: UGent Steven Verstockt
  • Maatschappelijk belang: UGent opleiding FSE
  • Ludiek: Zone MidWest post Roeselare

 

Fireforum Awards wil mensen of organisaties bekronen die zich op een of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Ze worden toegekend door Fireforum vzw, een VZW opgericht door Agoria, PFPA, BVV (Brandweervereniging Vlaanderen) en FRCSPB/afg (Brandweervereniging Wallonië) met als missie de efficiëntie van brandveiligheid te verhogen ten gunste van personen en goederen.

37 projecten werden ingediend voor deze eerste Award uitreiking. Bijna 200 deelnemers uit de industriële sector, vertegenwoordigers van verschillende overheidsdiensten, afgevaardigden van brandweerkorpsen uit het hele land en belangrijke actoren uit de wetenschappelijke wereld hebben deelgenomen aan deze ceremonie.

Dit initiatief werd mogelijk gemaakt mede door de steun van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (FOD IBZ) en het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE).

car-on-fire-v2final-burnt-car-v2